Ronald van Schaik

Ronald van Schaik

Oprichter en eigenaar at Kaliber Interactive
Utrecht, Netherlands

About me

Na mijn studie starte ik mijn bureau met de woorden "we proberen het gewoon een jaar en dan zien we wel".
Inmiddels ligt de tijd van "gewoon proberen" en "we kijken wel even" wel achter me. We hebben een duidelijk visie wat een bureau voor mensen, merken en de markt moet betekenen en werken doelgerichter dan in de beginjaren.
Een spannende tegenstelling; enerzijds een bureau draaiende houden, anderzijds de vrijheid behouden om buiten de lijnen te lopen. Niet omdat ik zo nodig eigenzinnig wil zijn, maar omdat dit tijdperk en ons vak nu eenmaal vraagt om nieuwe perspectieven.
Tommy - ons logo - houdt me daar scherp op; Tommy reikt naar waar hij nèt niet bij kan, hij doet wat hij niet eerder deed, leert wat hij nog niet wist. 

Positions

Oprichter en eigenaar
Amsterdam, Netherlands
May 2015 - Present (3 years 7 months)
Kaliber is een interactief bureau voor effectieve merkbeleving.
We ontwikkelen strategieen, campagnes, sites, platformen, apps en interactieve installaties. Kanaaloverstijgende merkbeleving, geintegreerd in de customer journey, gericht op resultaat.

Kaliber bestaat uit ongeveer 40 mannen en vrouwen; een magische combinatie van strategie, creatie en techie. Het zijn denkers, makers en wakers die - gedreven door ontdekkingsdrift - komen tot nieuwe perspectieven voor merken. Briljant in eenvoud, slim door doordachte integratie of extreem innovatief... als het probleem daar om vraagt.

We vinden dat een bureau voor merken een partner moet zijn die helpt bij het meebewegen met de dynamiek van deze tijd. Immers, de ontwikkelingen gaan zo snel dat er geen gouden waarheid meer bestaat. Daarom nemen we zelf het initiatief om de nieuwe wereld te ontdekken door eigen projecten en experimenten uit te voeren. Wat we er van leren passen we toe voor onze opdrachtgevers en delen we op http://kaliber.net/inventors.

Kaliber werkt met veel trots voor Velux, Rijksoverheid, Athlon, Securitas, Centraal Museum, Belastingdienst, Finnik, Intel, Plus, Reaal en andere inspirerende merken.
Co-founder
The Kick Utrecht
2013 - Present (5 years 11 months)
Elke twee maanden organiseert Kaliber samen met de Utrechtse bureaus Greenberry en Born05 het event The Kick.

De formule is eenvoudig; 4 sprekers, creativiteit en inspiratie, bier en bitterbal. Altijd een andere Utrechtse locatie, altijd een boeiend thema, altijd gratis.

Het doel is ook eenvoudig; de Utrechtse creatieve industrie samenbrengen en met een hoofd vol nieuwe inzichten en ideeën geven.
"Founding Father"
TEDxUtrecht
January 2011 - Present (7 years 11 months)
Utrecht verdient een event om inspiratie, creativiteit, innovatie, wetenschap en maatschappelijk bewustzijn een podium te geven.

Omdat we vinden dat het belangrijk is om te reiken waar je niet bij kan, te ontdekken wat je nog niet wist en te doen wat je nog niet deed, halen en delen we graag inspiratie vanuit de grenzen van ons vakgebied.

Dat zijn slechts een paar redenen waarom we sinds de eerste editie Founding Partner van TEDxUtrecht.
Jurylid
Digitaal Werven
2009 - Present (9 years 11 months)
Arbeidsmarktcommunicatie heeft me altijd geinteresseerd omdat het draait om een van de belangrijkste "producten" in ons leven: werk. Ondanks dat arbeidsmarktcommunicatie het doel heeft high involvement/emotional beslissingen te beinvloeden, wordt recruitment nog vanuit een low involvement/rational benadering bedacht en ontwikkeld. Als jurylid bij Digitaal Werven mag ik de krenten uit de pap beoordelen.
Jurylid categorie Innovatie
SpinAwards
January 2016 - January 2017 (1 year)
Een SpinAward is de meest toonaangevende bekroning die in ons vakgebied te winnen valt. Het is natuurlijk een grote eer om de jury voor te vormen.

Maar nog belangrijker; het is een ongelooflijk inspirerend om met vakbroeders het allerbeste interactieve werk te bespreken. En dan ook nog eens in de spannendste categorie: Innovatie!
Eigenaar, creatief directeur
Tribewise
September 2009 - May 2015 (5 years 8 months)
Tribewise was het zusterbedrijf van Rhinofly dat zich richtte op social media. Omdat social diep geintegreerd is in alles wat we doen zijn Tribewise en Rhinofly samengevoegd onder de nieuwe naam Kaliber Interactive.
Oprichter en eigenaar
Rhinofly
November 1996 - May 2015 (18 years 6 months)
De naam Rhinofly bestaat niet meer, in mei 2015 hebben we een transformatie van het bureau bezegeld met een naamswijziging. Vanaf dat moment zijn we verder gegaan onder de naam Kaliber Interactive.

Create a free Talent profile and become a member of AdForum

Get Started